Pasi Allinen, silmälääkäri

Erityisosaaminen: glaukoomakirurgia

  • leikkaukset: syvä sklerektomia (AquaFlow-, Ologen- ja Esnoper-implantit), trabekulektomia säätöompeleilla, suntit (Ahmed, Baerveldt, EX-PRESS, XEN geelistentti, CyPass, iStent Inject, PreserFlo), Ab interno trabekulektomia (Trabectome, Trabex+, Kahook Dual Blade), goniosynekiolyysi (kammiokulman avarrus kaihileikkauksen yhteydessä), endosyklofotokoagulaatio, diodisyklofotokoagulaatio, neulastukset, hypotonian korjaukset
     
  • laserhoidot: iridotomia (YAG, argon), iridoplastia, SLT, goniopunktura, irisinkarseraation vapautus, suturolyysi

 


 
"Teemme HYKS:ssä vaativaa kirurgiaa. Harmaakaihileikkaukseenkin meille päätyvät potilaat eivät edusta tavanomaista potilasmateriaalia vaan monesti taustalla on joku muu lisäongelma kuten ahdas silmä tms. Glaukoomakirurgiassa olemme laajasti osaavia. Suurin osa leikkauksistamme on edistynyttä syvää sklerektomiaa, mutta sen lisäksi teemme potilaan tilanteen mukaan perinteisempää trabekulektomiaa ja putkia. Olemme keväällä 2016 ensimmäisinä Skandinaviassa aloittaneet sisäkautta tehtävät trabekulektomiat ja ennen kesää 2016 ensimmäisinä Suomessa sisäkautta tehtävät geelistenttien asetukset. Viimeisin 2021 aloittamamme leikkaus on PreserFlo-mikrosuntti. Uusiin menetelmiin liittyy aina epävarmuutta pitkäaikaishyödystä, mutta pyrimme aina valitsemaan potilaalle parhaiten soveltuvan menetelmän kaikkien vaihtoehtojen joukosta. Se mikä sopii yhdelle, ei aina sovi toiselle.
 
Yksityisvastaanotolla voidaan tehdä etukäteisarvio ja suositus soveltuvimmasta leikkausmenetelmästä. Suuri osa leikkauksista voidaan kokonaisuudessaan toteuttaa myös yksityisesti. Polikliinisiset lasertoimenpiteet voidaan tehdä jonottamatta yksityisesti."
 

 

 

© 2022 Pasi Allinen