Pasi Allinen, silmälääkäri

Päivystysvastaanotto

"Pidän pääasiassa ajanvarausvastaanottoa ja vapaita aikoja löytyy yleensä viikkojen päähän. Jos vaiva on äkillinen, niin melko usein on mahdollista järjestää ainakin pikainen vastaanotto joko samalle tai aivan lähipäiville vaivan kiireellisyyden arvioimiseksi. Joten kannattaa soittaa suoraan silmäyksikköön ja kertoa mitä on tapahtunut."

Ajanvarausvastaanotto

Ajan voi varata joko netistä ajanvarauksesta tai puhelimitse. Tavallinen vastaanotto kestää 30 minuuttia ja jos tarve vaatii niin jatkamme selvityksiä uudella ajalla. Yleisenä ohjeena tavallisesti sanotaan, että silmälääkärikäyntiin kannattaa varata kalenterista tunti tai puolitoista. Kannattaa varautua siihen, että vastaanoton jälkeen joka kolmas ei esim. laajennustippojen takia näe muutamaan tuntiin riittävän hyvin ajaakseen autoa. Jos autolla tulo on ollut tarpeellista, niin sovimme sitten yhdessä milloin jatkamme tarkempia tutkimuksia. Pyydän ymmärrystä lääkäriä ja potilasta kohtaan, jos oma vastaanttoaikanne on epätoivotusti myöhässä, jollakin on ollut odotuksia vaikeampi vaiva ratkottavana. Tervetuloa!

Koneelliset tutkimukset

Teknologia kehityy nopeaa vauhtia ja silmälääketieteen alallekin on tullut useita uusia tutkimusmenetelmiä. Sokkona tutkimuslaitteita ei ole järkevää käyttää, vaan ensin tutkia silmien kunto vastaanotolla mikroskoopilla ja sitten arvioida mistä lisätutkimuksesta voisi olla hyötyä mahdollisen vaivan tai löydöksen selvittelyssä. Osa tutkimuksista maksaa kymppejä, osa satasen-kaksi. Kerron mikä tutkimus olisi tarpeellinen, mitä se maksaa ja miksi sellainen pitäisi tehdä. Vastaanotto ei pakota mihinkään lisätutkimuksiin, mutta moni potilas toivookin selvyyttä vaivaansa ja voimme hyvin usein ratkaista ongelmat yhdessä. Tavallisesti lisätutkimuksen tarve selviää vastaanotolla ja sen jälkeen potilas käy lisätutkimuksissa eri päivänä ja palaa vielä kolmantena päivänä vastaanotolle jolloin käymme löydökset läpi ja suunnittelemme tarvitseeko asialle tehdä jotain. Joskus voimme sopia, että selvän löydöksen tuloksen ilmoittaa sairaanhoitaja ilman vastaanottoa tai vastaus voidaan lähettää sairauskertomustekstinä.

Hinnat

30 minuutin vastaanoton hinta on 150 euroa, josta saa Kela-korvausta 30 euroa (2024) eli maksettava lääkärinpalkkio on 120 euroa. Sairaala veloittaa lisäksi toimistomaksun, jonka suuruus on noin 20 euroa.

 


 

Silmäsairaala VALO

 • www.silmasairaalavalo.fi
 • Mannerheimintie 4, 00100 Helsinki, puh. 0101 9 2020
 • Kouvolankatu 30 A (Karakeskus), 4. krs, 45100 Kouvola, puh. 0101 9 2022
 • pysyvä potilas-lääkärisuhde
   
 • glaukooman kattava diagnostiikka, seuranta, konsultaatiot
   
 • kaihileikkaukset, jälkikaihen hoito
 • glaukooman laserhoidot, lääkehoidot, leikkaukset

 


 

© 2024 Pasi Allinen